Rozhovor na Srdci blogu Můj obchůdek na Fleru

Háčkovaní ptáčci a dobroty z kuchyně

28. února 2016 v 18:20 | Helena |  Háčkování
Každoročně jaro přivolávám hned od ledna, hlavně kytičkami. Nechybí nám na stole hyacinty, narcisky, teď zrovna čekáme až vykvetou tulipány a určitě se u nás objeví i primulka.
Včera mně můj Martin z vycházky s Elinkou donesl kočičky. Teď se blogy množí háčkovanýma ptáčkama, naposledy jsem je viděla u Blanky, tak už přiletěli i k nám.


U Blanky jsem se zrovna inspirovala i rychlou buchtou, kterou jsem už dost dlouho nedělala. V mražáku jsem našla červený rybíz. Aby buchta nebyla moc kyselá, udělala jsem trochu sladší drobenku. :-)


I když to podle čerstvě upečené buchty nevypadá, letos jsme začali trochu zdravěji jíst, každý den máme výborné ovocno-zeleninové smoothie, přestali jsme kupovat téměř všechny dobrůtky, kde je palmový olej a řekli jsme si, že by se nám měla občas na talíři objevit ryba. Včera jsme koupili čerstvého lososa, kterého jsem jen omyla, mírně opepřila, pokapala olivovým olejem a na pečícím papíře šupla na 20 min do trouby na 180st.


Výborný a ještě k tomu rychlý oběd. Po obídku nechyběla už trochu míň zdravá káva a marlenka, kterou jsem taky našla v mrazáku. Krabici od ní už nemáme, ale příště musíme mrknout jestli i tam není ten palmový olej. :-D

Vám všem přeji krásný nedělní večer. :-)
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Růža Růža | E-mail | Web | 28. února 2016 v 18:28 | Reagovat

Helenko, moc hezky přivoláváš jaro, háčkovaní ptáčci jsou kouzelní. :-) Z tvé kuchyně bych si dala lososa i buchtu s rybízem, tu jsem moc ráda pekla. :-)

2 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 28. února 2016 v 18:59 | Reagovat

Heli, přiletěli k vám krásní ptáčci. :-)
Líbí se mi tvoje buchta i losos. Buchtu můžu spáchat, s lososem to bude horší. Ve vesnickém krámě ho nekoupíš a ve městě nevím kam zajít.
Přeji hezký nedělní večer. :-)

3 Magda Magda | 28. února 2016 v 19:21 | Reagovat

Helenka,pekné fotky,také jarno-sviatočné.Hačkované drobnosti ukážu pekne na vetvičkách. Ja som mala donedávna srdiečka. A na tom Vašom nedeľmom obede by som si určite pochutila. :-)Pekný nedeľný večer.

4 Šárka Šárka | 28. února 2016 v 19:27 | Reagovat

Ahoj Helí! :-)
Přiletěli k vám krásní ptáčci! :-)
Buchta vypadá lákavě (marlenka také! :-P).
Kdysi jsem ryby také jedla, ale pak jsem měla otravu z makrely a od té doby ryby ne-e. Ale víš co je super? Mamča teď nedávno udělala rybí pomazánku a já jen na špičku nože ochutnala, strašně moc krásně mi ta pomazánka voněla! A víš co? Ona mi chutnala!!! Tak jsem si jí hned namazala na chleba a teď čekám, zda si to žaludek náhodou nerozmyslí. :-D Ale byla to lahůdka. ;-) Tak se třeba také postupně dopracuji i k rybám. Ale moc bych na to nesázela. :-D

Helí měj se moc krásně a ahooooooooooooooooooj! ♥

5 Jitka Jitka | E-mail | Web | 28. února 2016 v 19:48 | Reagovat

My jsme včera obědvali taky zdravě. Měli jsme pstruhy, zato dnes jsme tomu vyťali. Byla kachna. :-D

6 BEZD´A BEZD´A | Web | 28. února 2016 v 22:13 | Reagovat

Moc hezky to máš nazdobené ale nevim jestli zítra nemá chumelit měj se fajn ;-)

7 renuška renuška | E-mail | Web | 29. února 2016 v 8:42 | Reagovat

Téda, takové dobroty, hned bych si dala. Lososa máme také moc rádi, však už o víkendu na něj dojde se smetanovým špenátem :-). A náš Ondra se může utlouct právě o medovníku, občas domů pořídím, ale mám i primový recept.
Heli, mějte se krásně voňavě jarně :-)

8 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 29. února 2016 v 9:21 | Reagovat

[1]: Růži, právě poslední kousek buchty snídám. Jen se po ní zaprášilo a to jsme na ni jen dva.. :-D

[2]: Jarmilko, lososa máme z kauflandu. Měj se krásně.

[3]: Magdi, přivolávám jaro jak to jde, tak to snad klapne. Ptáčky ještě určitě nějaké udělám. :-) Měj krásný týden

[4]: Šári, tak opatrně zkoušej. Měj se krásně. :-)

[5]: Jituško, na pstruha si už taky myslím. A s tím zdravým jídlem se to zas tolik přehánět nemá. :-D :-D

[6]: Evi, díky moc. Já vím, četla jsem předpověď, ale doufám, že u nás sněžit nebude. :-D

[7]: Jé, se smetanovým špenátem? To je nápad. Špenát mám v mrazáku. :-D Měj se taky krásně, Renuško cukrářko ;-)

9 Blanka Blanka | E-mail | Web | 29. února 2016 v 18:02 | Reagovat

Heli,ptáčky máš moc pěkné a rybíz je skvělé ovoce do podobných koláčů.Nejsou moc sladké.
No a nápodobně,taky se víc zajímáme o to,co jíme a snažíme se žít trochu zdravěji :-)

10 Janka Janka | Web | 29. února 2016 v 18:14 | Reagovat

Tolik krásy a tolik dobrůtek. Hned bych se stavila. :-)

11 Oli Oli | Web | 1. března 2016 v 11:07 | Reagovat

Krásný blog. Sálá z něho radost a pohoda. Elinka je nááádherná a medovník s lososem mi poškrábal chuťové buňky. :-D
Hezký den.

12 Helena Helena | E-mail | 1. března 2016 v 12:29 | Reagovat

Heli, ptáčci jsou parádní!
V jídle je myslím nejdůležitější pestrost, tak žádné výčitky :o)
Pa, Helena

13 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 1. března 2016 v 17:20 | Reagovat

[9]: Blani, já si toho u tebe všimla už dřív...poslední dobou od tebe čerpám dost receptů i toho tvoření. :-)

[10]: Janko, když budeš mít cestu, jsi vítaná. :-)

[11]: Oli, moc moc děkuji. :-)

[12]: Helenko, děkuji za pochvalu a neboj, moc výčitek nemám. :-D

14 Miloslava Miloslava | 1. března 2016 v 21:57 | Reagovat

Helenko děkuji za komentář na moje orchidejky,moc mě potěšil.
Lososa jsem nedávno dělala,ale na másle,s pár kapkama oleje,osolila-musím málo,posypala troškou kmínu a byl výborný.Pro mě,hlavně bez kostí.
Máš hezky naháčkované ptáčky a jen v koutku duše,ti malinko závidím kočičky.Já jsem si na ně vzpoměla pozdě a po včerejším a dnešním počasí jsou fuč. :-D

15 Joina Joina | Web | 3. března 2016 v 5:47 | Reagovat

To háčkování je doslova užasné :) Jako kdyby se už klubalo ven jaro :) A ten koláč vypadá moc dobře :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama