close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
Rozhovor na Srdci blogu Můj obchůdek na Fleru

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Med z pampelišek

23. dubna 2014 v 18:33 | Helena |  Návody, recepty a dobré nápady
Už loni jsem ho chtěla vyzkoušet, ale dostala jsem se k němu až tento rok. Vlastně mě k tomu přiměla mamka, která má medu už spoustu sklenic :-)
Co je potřeba?

250ks pampelišek
2 citrony
1litr vody
1kg cukru

Dělala jsem z dvojité dávky, přihodila jsem tam ještě mandarinku (mamka pomeranč) a pampelišek jsem tam měla aspoň 600ks.



Vše jsem chvílu povařila a nechala do druhého dne v chladu odležet. Další den jsem vše přecedila, přidala 2kg cukru a vařila tak dlouho, dokud med trošku nezhoustl.


Má nádhernou barvu.

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 23. dubna 2014 v 18:45 | Reagovat

Vypadá nádherně, ten bude dobrý :-)

2 ajka ajka | Web | 23. dubna 2014 v 18:48 | Reagovat

Helenko jsi šikulka ;-) Koukám jak ho máš pěkně tmavý .... já ho měla vždy světlý :-?

3 Šavrda Šavrda | 23. dubna 2014 v 19:50 | Reagovat

Ahoj Helí!
600 pampelišek pravíš? 8-O
Kdopak je trhal? :-)
No klaním se! Já bych snad nenatrhala ani těch 250! :-)
Barvu má opravdu nádhernou a víš co? Máte je s Blankou stejné! :-D I její med je do červena! :-)
A mě se líbí ta soška králíčka! :-)
Helí měj se krásně. :-)

4 Ainree Ainree | Web | 23. dubna 2014 v 19:53 | Reagovat

Zajímavé :-) Pampeliškový med jsem nikdy neochutnala, znám "jenom" ten domácí od včel... :-)

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 23. dubna 2014 v 20:36 | Reagovat

Krásná barvička, povedený. Kdysi jsem taky dělávala. :-)

6 Jitka Jitka | E-mail | Web | 23. dubna 2014 v 21:04 | Reagovat

Ve skleničce to vypadá báječně, ale někde jsem četla, že velký význam pro zdraví to nemá. Je to jen samý cukr, ale nevím, zkušenost s tím nemám, jelikož máme vlastní včelí med. :-)

7 renuška renuška | Web | 24. dubna 2014 v 8:30 | Reagovat

Už mě namlsala Blanka, a teď ty! Med vypadá báječně, určitě i skvěle chutná - už jen přemoct tu lenoru a jít naškubat pampelišky :-)

8 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 24. dubna 2014 v 13:58 | Reagovat

[1]: Prý dobrý je. Já ho zatím nechutnala, jen Martin :-)

[2]: Ajko, nevím čím to je. I mamka ho má dost tmavý :-)

[3]: Ahoj Šári, netrhala jsem sama. Měla jsem pomocníka Martina. Ale natrhané to bylo raz dva :-)

[4]: Od včeliček je nejlepší a nejzdravější :-)

[5]: Já letos poprvé. Náročné to nebylo, tak určitě jsem nedělala naposledy. :-)

[6]: Jituško, ani moc nečekám, že bude nějak zvlášť zdravý. Od včeliček je nejlepší!

[7]: Reny, zas tolik se přemáhat nemusíš. Natrhané je to hned :-)

9 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 25. dubna 2014 v 12:30 | Reagovat

Pampeliškový med byl velkým hitem jak byly mé děti malé. To jsme trhaly květy pampelišek společně, pak moc chutnal. Dnes je dětem 43 a 39 let, dávno med nevařím, vnoučata mají rádi ten od včeliček. Kolikrát si říkám uvařím aspoň trošku, ochutnám, ale skutek utek. Manžel se totiž přiklání k názoru, že není až tak plný vitamínu, no nevím. Já nostalgicky dodnes vzpomínám na výpravy za medem :-)

10 Janka Janka | Web | 25. dubna 2014 v 14:15 | Reagovat

Mňam, mňam, máš to moc pěkné.... :-)

11 blogosvet blogosvet | Web | 27. dubna 2014 v 18:44 | Reagovat

Ahojky, medu není nikdy dost! Dám odkaz do pondělního Infokoutku :-) Přeju hodně štěstí!
Sussanah

12 Magdaléna Magdaléna | Web | 2. května 2014 v 17:13 | Reagovat

Chutnala jsem ho kdysi u kamarádky a od té doby na něj nezapomněla...
.
Asi jsem si našla nový oblíbený blog :) Smí se to?

13 M. M. | 6. května 2014 v 16:13 | Reagovat

Jezuuus, ten porcelánovej králíček na první fotce <3

14 Marie Marie | Web | 27. května 2014 v 6:09 | Reagovat

Med z pampelišek je moc dobrý, ale letos jsem ho nedělala. Mám pár skleniček ještě z loňského léta. U nás doma nám totiž vydrží poměrně dlouho, protože na něj chodím jenom já. ;-)  :-D  :-D

15 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 28. května 2014 v 7:12 | Reagovat

[9]: Ten čas neúprosně letí. I já si ale myslím, že od včeliček je med kvalitnější. Přesto jsem neodolala a vyzkoušela. :-)

[10]: ...a dobré, Jani :-)

[11]: Opožděně, ale přece děkuji za zveřejním v infokoutku...tvůj blog vůbec neznám. :-)

[12]: Magdi, smí a budu moc ráda :-)

[13]: :-)

[14]: Maruško, jsme sice jen dva, ale je jasné, že bude raz dva pryč...:-)

16 shariony shariony | E-mail | Web | 29. května 2014 v 18:47 | Reagovat

Pampeliškový med jsem dělala jako malá. Moc mi chutnal. Dělali jsme to tehdy z 500 ks pampelišek. Pak nám ale bohužel zplesnivěl. Chystám se ho ale udělat znovu. Tedy asi až za rok, ale určitě ho mám v plánu :-)

17 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 30. května 2014 v 19:47 | Reagovat

[16]: Med má zvláštní chuť. Určitě je mnohem zdravější ten od včeliček, ale ráda zkouším nové věci. U nás snad nestihne splesnivět. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama